Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
babyvanlindaenjaco.groeimee.nl

Controle verloskundige

*28 weken*

Vanavond weer op controle geweest bij de verloskundige. We hadden wederom Liesbeth. Ik zou opnieuw bloed moeten laten prikken (kon dit keer bij verloskundige zelf) vanwege negatieve Rhesusfactor. Dit had ik echter vorige week al laten doen in `t ziekenhuis na de controle daar. Was dus niet de bedoeling, want volgens Liesbeth was dit te vroeg. Raar dat ze in `t ziekenhuis hadden gezegd dat `t wel al kon...Hieronder wat info van internet:

 Zwangerschap

Als een vrouw rhesus-negatief is en een man rhesus-positief, worden hun kinderen rhesus-positief of rhesus-negatief. Als het kind rhesus-positief is, kan dit een probleem opleveren tijdens de zwangerschap. Het lichaam van de moeder gaat dan antistoffen maken tegen het bloed van haar kind.

Antistoffen helpen normaal het lichaam te beschermen tegen gevaarlijke stoffen. Nu ziet het lichaam van de moeder het rhesus-positieve bloed van haar kind als iets gevaarlijks. De antistoffen kunnen gevolgen hebben voor de baby, zoals bloedarmoede. Daarom wordt bij vrouwen aan het begin van de zwangerschap onderzocht wat hun rhesusfactor is.

 Prik

In de 27ste week van de zwangerschap krijgen rhesus-negatieve vrouwen nog een onderzoek aangeboden. De rhesusfactor van het kind wordt daarmee vastgesteld. Als het kind rhesus-positief is, krijgt de vrouw een prik met een geneesmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat haar lichaam geen antistoffen maakt tegen het bloed van haar kind.

Na de geboorte wordt het bloed van het kindje opnieuw gecontroleerd. Als er toch antistoffen zijn gemaakt en het kind heeft bloedarmoede, wordt het daar voor behandeld. De moeder krijgt nog een tweede prik. Dit zorgt er weer voor dat haar lichaam geen antistoffen maakt, wat belangrijk is voor een eventuele volgende zwangerschap.

Er was nog geen uitslag bekend, maar zodra Liesbeth meer weet, zal ze bellen. Voor de rest was alles in orde: bloeddruk, gewicht, hartslag van de baby enz. Jaco mocht ook nog komen voelen (Liesbeth gaf aan waar een voetje zat en zo). Erg leuk! De baby schopt steeds meer en vaker en is erg beweeglijk. Vanaf de volgende keer moet er ook urine getest worden; dan ben ik weer al 31 weken! Wat gaat het hard!


2 reacties

Yvonne schrijft:

Fijn om te horen dat alles zo goed gaat.

Linda schrijft:

Hoi lieve Yvonne, dankjewel. Wij zijn ook heel blij dat met de baby alles goed gaat!

Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Maand 7 en 8

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: