Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
babyvanlindaenjaco.groeimee.nl

Ziekenhuisopname

Afgelopen week herfstvakantie gehad. Van vrijdag 12-dinsdag 16 oktober een paar heerlijke dagen in Duitsland gehad. De dagen erna weinig gedaan; nog wel voor school gewerkt, maar ook dat gewoon rustig aan, op de computer. Ondertussen voel ik de baby al heel goed en vaak. Ik slaap wel ontzettend slecht, omdat ik echt steeds vaker naar de wc moet (plassen is soms wel pijnlijk of het lijkt dat ik heel erg moet, maar dan is `t bijna niks...en dat soms om de 5 min.) Dit weekend voelde ik me heel slecht. Ik had constant pijn in m`n buik en rug. De hele dag door kruiken en zo warmen en dan nog...We hebben `s avonds de verloskundige gebeld en die dacht (net als wij) aan een blaasontsteking. Zij heeft vervolgens de huisartsenpost gebeld met de vraag of we langs mochten komen. Zo zaten we dus zaterdagavond laat bij de huisartsenpost. Maar m`n urine was oke. Dus met een receptje voor verstopping naar de nachtapotheek. De huisarts wist `t verder ook niet. De dag erna (zondag dus) stond de verloskundige (Desiree) ineens onverwachts op de stoep. Ze was toch in de buurt...Wel heel aardig natuurlijk. Ze drukte me op `t hard om echt te bellen als `t erger werd (ook al was `t midden in de nacht). Nou die nacht was weer vreselijk...De hele tijd getwijfeld om bellen, maar uiteindelijk toch gedaan, omdat de verloskundige al had aangegeven dat ze aan vroegtijdige weeën denkt...Ze kwam meteen. Na inwendig onderzoek had ze toch zoiets van:"Ik wil toch dat je naar `t ziekenhuis gaat". Zij `t ziekenhuis gebeld en dus vervolgens spullen gepakt en naar Goes gereden. Daar ben ik opgenomen. Ze hebben weer m`n urine nagekeken en ook een echo gedaan. Gelukkig was daar op te zien dat `t met de baby goed gaat. Ook nog kweekjes afgenomen. Later op de dag is er nog een inwendige echo gedaan. Maar ook daar kwam uit dat `t met de baby goed gaat. Ook geen ontsluiting nog. Verder heb ik die hele dag (maandag) aan de paracetamol gezeten en `s avonds kreeg ik een slaappil. De nacht van maandag op dinsdag best goed geslapen. `s Ochtends is er nog een CTG gedaan en ook `t hartfilmpje gaf aan dat `t met de baby prima gaat. En gelukkig mocht ik dus een paar uur later weer naar huis. Maar wat was `t schrikken zeg! Surprised Nu maar hopen dat `t tot februari goed blijft gaan...

Controle verloskundige

*20 weken zwanger* deze week

We moesten weer naar de verloskundige. We hadden deze keer Liesbeth.

Ik was sinds de laatste keer 2 kilo aangekomen, dus dat was prima. Ook was m`n bloeddruk weer oke, 100/60. De baby was ook goed gegroeid. "Omvang/lengte" buik 22 cm. en is zeg maar een cm. per week, dus in dat opzicht loop ik dan twee weken voor. We hebben ook weer naar het hartje geluisterd; dat klopt nu 145x per minuut.

We hebben informatie over borstvoeding gehad en een boekje om alles thuis nog eens rustig na te lezen.

Fijn dat alles weer goed was Laughing

De GUO (uitgebreide 20 weken echo) (Erasmus MC)

Vandaag was het dan eindelijk zo ver...de 20 weken echo. We moesten er weer voor naar Rotterdam, dus dat was weer een hele trip. Het viel niet mee om op te staan op mijn vrije dag.

Een paar minuten te laat (we moesten er om 10:45 uur zijn) kwamen we aan op de afdeling waar we moesten zijn.Maar dat maakte niet veel uit, want uiteindelijk was `t al wel 11:30 uur geweest voor we eindelijk aan de beurt waren. En we waren al zo op van de zenuwen!

Gelukkig werden we vriendelijk te woord gestaan en nam ze alle tijd voor ons. Eerst werd alles grondig nagekeken (hartje, galblaas, niertjes, hersens, hoofdje, ruggetje...), maar de focus zou natuurlijk komen te liggen op het gezichtje. Maar meneer of mevrouw was niet van plan om zo maar alles te laten zien, dus kostte het veel moeite om het in beeld te krijgen. Toen het moment daar was, kwam alle spanning er uit en moest ik erg huilen. Ze wilde wel stoppen als ik dat wou, maar ik wilde het gewoon graag weten. Ze ging dus door met zoeken en kijken. Er werd ook nog een collega bijgehaald die meer gespecialiseerd was in 3d echo`s. Zo konden we ons kindje ook nog op 3d bewonderen; heel bijzonder! En wat een goed nieuws; tranen over m`n wangen. Ik kon het gewoon niet geloven. Het neusje zag er goed uit en het lipje was gewoon mooi gesloten! Dat had ik nooit durven dromen. Over het gehemelte kon ze geen 100% garantie geven, maar het lijkt erop dat er toch ook een gehemelte aanwezig is. Maar goed, dat moeten we gewoon afwachten bij de geboorte. Dit geldt ook voor lip pits wat kenmerkend is voor het syndroom van v/d Woude. Na bijna een uur konden we weer naar buiten...Maar wat een opluchting! Het maakt ons heel gelukkig!

We zijn daarna naar Sliedrecht gereden en hebben bij de Delifrance op de woonboulevard wat gegeten. Daarna zijn we bij Baby en Tiener wezen kijken voor babyspullen. Maar ik was zo moe door alle spanning en emoties dat we na een paar uur naar huis zijn gegaan zonder wat gekocht te hebben. 

Nu kunnen we echt gaan genieten van de zwangerschap Laughing

Zwangerschapsyoga

Ik had me gisteren (online) aangemeld voor zwangerschapsyoga en vandaag al een bevestiging gekregen!

15 november ga ik starten met de cursus. Ik ben heel benieuwd of het iets voor me is. Ik hoop er in ieder geval baat bij te hebben.

Zwangerschapsyoga, klik hier

Kinderopvang regelen

Hoe erg ik het ook vind; ons kindje zal naar de opvang moeten als mijn zwangerschapsverlof is afgelopen...Frown

We zijn wezen kijken bij Windekind en bij Kibeo Kraaiendijk. Van tevoren (dus nog  voor we er geweest waren) wist ik al dat ik mijn baby naar Windekind wil brengen. Maar het is kleinschalig, drukbezocht en al vrijwel vol. We moeten dus nog een andere optie achter de hand hebben. We zijn dus ook bij Kibeo geweest. De leidsters gingen lief met de baby`s om, maar gevoelsmatig hebben we toch een beter gevoel bij Windekind. De aanmelding voor Windekind ligt klaar om op de bus te gaan en bij Kibeo heb ik zojuist online een aanmeldingsformulier verstuurd. Afwachten maar...

             

Controle verloskundige

*16 weken zwanger*

Vandaag weer bij de verloskundige geweest. We hadden vandaag Jolien; ook heel aardig. Ik heb verteld dat ik vaak last heb van m`n buik. Ze vond dat ik ook al een behoorlijk buikje had voor 16 weken en weet het aan bandenpijn. Ik MOET echt rustiger aan doen. Op kamp gaan volgende week vindt ze onverantwoord, maar ik wil per se mee. Ik mag niet fietsen en ik kan ook beter thuis gaan slapen volgens Jolien. Morgen dus maar eens bespreken op het werk. Verder was m`n gewicht goed en ook m`n bloeddruk oke (typisch, want ben ook al een keer flauwgevallen en ook een keer bijna). Ze heeft ook gevoeld en het was allemaal goed. Het hartje was dit keer zo gevonden en klopte prima Laughing ook weer gerustgesteld dus!

 Uitgerekende datum is dag vervroegd: 11 februari 2013

Kraamzorg is ook geregeld!

Vandaag de bevestiging via de post gekregen van de kraamzorg. Dat is ook weer geregeld!

Termijnecho

Ik had gisteravond online een afspraak kunnen regelen voor vanochtend. We hadden mijn moeder ook meegevraagd. Met z`n drieën zijn we naar Vlissingen gegaan. Er werd uitgebreid de tijd genomen voor de echo en het was nu echt heel erg leuk! Het kindje draaide zich gelijk richting ons; heel apart, want zo met die monitor leek het net of hij/zij ons recht aankeek. Hij/zij was ook erg beweeglijk; de armpjes en beentjes zwaaiden alle kanten op. Ook het hoofdje: de hersenen was allemaal prima in orde. We hebben een paar echo`s mee naar huis gekregen waarvan één echo heel duidelijk het kindje laat zien Laughing Van m`n moeder hebben we vandaag een tutpop van Nijntje en een slabbetje gekregen.

« Vorige pagina | Volgende pagina »

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Maand 7 en 8

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: